Vacatures

Junior markt analist


Energie Makelaar zoekt een gedreven junior markt analist. Ben jij als recent afgesturdeerde Bachelor of Master op zoek naar een uitdagende functie in de dynamische energiemarkt?

Welkom bij Energie Makelaar, een modern consultancybedrijf in de energiesector.
Mogen wij ons even voorstellen?


Sinds 2001 zijn wij als Energie Makelaar actief in de markt, omdat we zagen dat veel grote bedrijven, industrieën en overheden worstelen met hun energievraagstukken. Deze problematiek wordt tegenwoordig steeds groter door de verplichtingen uit het klimaatakkoord en de druk op verduurzaming. Hierbij helpen wij onze industriële en overheidsklanten door het samenbrengen van diverse specialismen tot een totaaloplossing. Wij brengen wind en zon energie nu reeds al direct van producent naar eindafnemer.
We staan aan de vooravond van een enorme energie transitie en dan begrijp je vast dat teamwork essentieel is om dit alles in goede banen te leiden. Samen met je 16 collega’s biedt jij de inzichten in het hoe dit alles slimmer, duurzamer en rendabeler kan.

Hoe werkt dat bij Energie Makelaar?

Werken bij Energie Makelaar betekent werken in teamverband. Ieder team werkt samen voor een groep klanten. Ook jij wordt aan een klantteam gekoppeld, maar jouw rol is breder doordat je je specialiseert in het analyseren van de marktbewegingen en ontwikkelingen op het vlak van verduurzaming en wetgevering.
Vanuit jouw rol ga je ook persoonlijk contact opbouwen met klanten, als expert naast de verantwoordelijke accountmanager. Het is jouw taak om de interne organisatie alsook onze klanten net die stap verder te helpen, waardoor we innovatief en creatief blijven en waarmee wij onze klanten pro actief kunnen blijven adviseren. Hiervoor hebben wij niet enkel expertise nodig van energiemarkten maar ook op bedrijfseconomisch, statistisch én belastingtechnisch/juridisch vlak.

De functie

Jij bezit de bovenstaande specialismen nog niet of nog maar zeer beperkt, maar als zelfstarter ben jij in staat om deze met ons traineeship snel op te bouwen. Met deze kennis draag je bij aan het vertalen van de inkoopstrategie van onze klanten naar een operationeel inkoopplan, ontwikkel je optimalisatiemodellen voer je analyses uit. Samen met onze accountmanagers en accountsupporters geef je hiermee invulling aan de (duurzame) energievraagstukken van de klant.

Profiel

Jij hebt de juiste drive om je bovenstaande specialismen eigen te maken en je te verplaatsen in de vragen van de klant. Je bent recentelijk afgestudeerd op minimaal HBO niveau, waarbij richtingen als bijvoorbeeld statistiek of economie, maar ook energietechniek, werktuigbouwkunde of natuurkunde denkbaar zijn. Je zult een traineeship volgen met intensieve begeleiding en separate projecten om je kennis te verbreden. Werkervaring is dus geen directe vereiste.

De standplaats is onze vestiging in Wierden, je werkt minimaal 3 dagen per week vanaf kantoor en kan maximaal 1 dag per week vanuit huis werken. Dagelijks heb je contact met de externe accountmanagers en je teamgenoten, periodiek overleg je met je team.

Jouw kwaliteiten en eigenschappen

 • Je hebt een afgeronde opleiding Master of Bachelor in techniek, economie, bedrijfskunde, natuurkunde of gelijkwaardig;
 • Sterk analytisch en inzichtelijk vermogen;
 • Gevoel en interesse voor cijfers, dataverwerking en data analyse;
 • Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;
 • Goede kennis van de MS-office programma’s en van de Engelse taal is vereist, beheersing van de Duitse taal is een pré;
 • Ervaring in de energiesector is geen vereiste, affiniteit en passie een must.

Het aanbod van Energie Makelaar

 • Een uitdagende baan voor een starter of als tweede carrièrestap in het veranderde energielandschap, je werkt voor gerenommeerde bedrijven én overheden;
 • Een energieke baan voor 32-40 u/week in een informele en prettige werkomgeving;
 • Een gedreven maar informeel team met ervaren collega’s;
 • Veel vrijheid en zelfstandigheid;
 • Mogelijkheid tot doorgroei;
 • Prima secundaire voorwaarden zoals een pensioenregeling, standaard 25 vakantiedagen en laptop.

Solliciteren?

Spreekt de baan je aan? Stuur dan je brief met motivatie en je cv vóór 21 april 2021 naar
Dinette Kroeze (d.kroeze@energie-makelaar.com) .

Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Neem dan contact op met Herman (h.laeven@energie-makelaar.com) of via telefoonnummer 06 2145 9695.

Meer weten over Energie Makelaar? Kijk op www.energie-makelaar.com.