Vacatures

Op dit moment hebben we twee vacaturesIT Support Specialist m/v


Zoek jij naar een job waarin data, IT en energie samen komen? Dit is hem! Welkom bij Energie Makelaar, een modern consultancybedrijf in de energiesector, gevestigd in Wierden. En wij hebben deze energieke baan voor jou! Zullen we ons even voorstellen?

Onze namen zijn Pim, Ton en Vincent en wij vormen de dagelijkse leiding van Energie Makelaar. In 2001 zijn we dit bedrijf begonnen omdat we zagen dat veel grote bedrijven, industrieën en overheden worstelen met hun energievraagstukken. Daar helpen wij ze bij op allerlei manieren. En hoe bijzonder is het dat je kan zeggen dat er jaarlijks 3 terrawattuur elektriciteit door je handen gaat (genoeg voor 1 miljoen huishoudens), of zoveel kubieke meters gas dat het genoeg is voor 1,2 miljoen huishoudens. Dan begrijp je vast dat IT en data cruciaal zijn in de monitoring van al die energie. En dat is waar jij in deze functie belangrijk bent. Want samen met je collega’s bied jij de inzichten in hoe het slimmer, duurzamer en rendabeler kan.

Hoe werkt dat bij Energie Makelaar?

Werken bij Energie Makelaar betekent werken in teamverband. Vanuit jouw functie ondersteun jij de teams met IT-oplossingen. We maken daarbij gebruik van veel marktdata, meetdata en contractdata. Om deze data te verwerken in Office365 applicaties/spreadsheets zijn diverse maatwerk modules op basis van o.a. Microsoft VBA-code ontwikkeld. Vanuit die modules bieden we allerlei rapportages aan voor de klanten. Daar komt ook een stukje maatwerksoftware bij om de hoek kijken. Voor jou bekend terrein als we uitleggen dat het gaat om software ontwikkeld op basis van PHP/MySQL in een Symphony Framework. En omdat we hard groeien, willen we de komende jaren de IT-infrastructuur van Energie Makelaar verbeteren en verder ontwikkelen op basis van Microsoft componenten. En dat wordt dus jouw uitdaging!

Wat biedt Energie Makelaar?

 • Een energieke IT-baan in een informele en ook internationale werkomgeving;
 • Doorgroeimogelijkheden;
 • Een full time baan voor 32 - 40 uur in de week;
 • Een contract voor een jaar dat we bij wederzijds bevallen graag omzetten in een vast dienstverband;
 • En natuurlijk een passend salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Wat vragen we van jou?

 • Hbo-niveau en minimaal 3 jaar ervaring in IT in een Microsoft-omgeving;
 • Kennis van C#, ASP.NET, .NET Framework en MVC, van relationele databases en SQL, van API’s en webservices en van XML, XSD en DTD;
 • In staat om zelfstandig inhoud te geven aan een IT-plan en het (door-)ontwikkelen van applicaties;
 • In staat om workflows te definiëren en processen op te zetten en te analyseren;
 • Gevoel voor dienstverlening, in kunnen leven in de klant;
 • Affiniteit met energie;
 • Goede communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.

Solliciteren?

Spreekt de baan je aan? Stuur dan je brief met motivatie en je cv voor 15 januari 2018 naar Ton (t.streefland@energie-makelaar.com ) en neem onze collega P&O Dinette mee in cc (d.kroeze@energie-makelaar.com).

Wil je meer weten over de functie en heb je vragen? Neem dan contact op met Ton (t.streefland@energie-makelaar.com) of via telefoonnummer (+31) (0)6 - 53 513 506.

Meer weten over Energie Makelaar? Kijk op www.energie-makelaar.com.
Account executive m/v (startersfunctie)


Op zoek naar de ideale startersfunctie? Dit is hem! Welkom bij Energie Makelaar, een modern consultancybedrijf in de energiesector, gevestigd in Wierden. En wij hebben deze energieke baan voor jou! Zullen we ons even voorstellen?

Onze namen zijn Pim, Ton en Vincent en wij vormen de dagelijkse leiding van Energie Makelaar. In 2001 zijn we dit bedrijf begonnen omdat we zagen dat veel grote bedrijven, industrieën en overheden worstelen met hun energievraagstukken. Daar helpen wij ze bij op allerlei manieren. En hoe tof is het dat je kan zeggen dat er jaarlijks 3 terrawattuur elektriciteit door je handen gaat (genoeg voor 1 miljoen huishoudens), of zoveel kubieke meters gas dat het genoeg is voor 1,2 miljoen huishoudens. Dan begrijp je vast dat jij ook onze klanten gaat helpen met hun energievraagstukken. En samen met je collega’s ervoor zorgen dat het slimmer, duurzamer, rendabeler kan.

Hoe werkt dat bij Energie Makelaar?

Werken bij Energie Makelaar betekent werken in teamverband. Per team werk je samen op een groep klanten. Wat leuk is, is het persoonlijke contact met die klanten. Je werkt nauw samen met accountmanagers, die weer vaak op locatie actief zijn. Vanuit de backoffice vorm jij een spin in het web en behandel jij de energieportefeuille van die klanten. In deze functie ga je vooral veel leren over de energiemarkt, over wetgeving, techniek, belastingen en transport van energie. En met veel internationale klanten zal je ook je talen goed gaan gebruiken.

Wat biedt Energie Makelaar?

 • Een energieke baan in een informele werkomgeving;
 • Doorgroeimogelijkheden;
 • Een full time baan voor 40 uur in de week;
 • Een contract voor een jaar dat we bij wederzijds bevallen graag omzetten in een vast dienstverband;
 • En natuurlijk een passend salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Wat vragen we van jou?

 • Een afgeronde HBO opleiding, waarbij wij denken aan richtingen als bedrijfskunde, economie, maar ook technische richtingen behoort tot de mogelijkheden;
 • Gevoel voor commercie, in kunnen leven in de klant;
 • Affiniteit met energie;
 • Leergierigheid en een gezonde nieuwsgierigheid;
 • Beheersing van Nederlands en Engels en bij voorkeur ook Duits;
 • Een dienstverlenende instelling.

Solliciteren?

Spreekt de baan je aan? Stuur dan je brief met motivatie en je cv voor 15 januari 2018 naar Ton (t.streefland@energie-makelaar.com ) en neem onze collega P&O Dinette mee in cc (d.kroeze@energie-makelaar.com).

Wil je meer weten over de functie en heb je vragen? Neem dan contact op met Dinette (d.kroeze@energiemakelaar.com) of via telefoonnummer (+31) (0)546 - 57 91 95.

Meer weten over Energie Makelaar? Kijk op www.energie-makelaar.com.